cropped kilkis

Εκπαιδευτική επίσκεψη Β Πληροφορικής στο Art Studio

Γράφτηκε από τον/την Κέρος Ιωάννης. Posted in Εργαστήρια Πληροφορικής

artstudio1

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να ανακαλύψουν οι μαθητές του τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς τις κλίσεις και δεξιότητες τους, πραγματοποιήθηκε σήμερα 23/2/18 επίσκεψη σε ένα από τα γραφιστικά studio της πόλης μας, το Art Studio του κ. Ηλία Νεoκαστρίτη και κ. Ειρήνης Νικολάου με τη συνοδεία των καθηγητών του τομέα κ. Κέρου Ιωάννη και Παπαδόπουλου Δημήτριου. Η επίσκεψη αυτή είναι η δεύτερη που λαμβάνει χώρα σε σύντομο χρονικό διάστημα με σκοπό να αποκτήσουν οι μαθητές όσο γίνεται πληρέστερη εικόνα για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το επάγγελμα του γραφίστα, του καλλιτέχνη της οπτικής επικοινωνίας ο οποίος δίνει μορφή εικόνας στις πληροφορίες που δεχόμαστε καθημερινά στον πολιτιστικό, πολιτικό, κοινωνικό και εμπορικό τομέα. Ο γραφίστας είναι ένα σύγχρονο και μοντέρνο επάγγελμα που ασχολείται με το σχεδιασμό μέσω υπολογιστή μακέτας εντύπων. Για τη δημιουργία τους εφαρμόζει τη σύγχρονη τεχνολογία του DTP η οποία του δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει χιλιάδες χρώματα και γραμματοσειρές, να κάνει τολμηρούς σχεδιασμούς, ώστε να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

artstudio2

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Εκπαιδευτική επίσκεψη Β Πληροφορικής

Γράφτηκε από τον/την Κέρος Ιωάννης. Posted in Εργαστήρια Πληροφορικής

Την Παρασκευή 09-02-18, τα παιδιά του Β Πληροφορικής του ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία καθώς επισκέφτηκαν το κατάστημα πώλησης και επισκευής ηλεκτρονικών υπολογστών και κινητών τηλεφώνων POWERPC στο Κιλκίς συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους κ. Κέρο Γιάννη και κ. Παπαδόπουλο Δημήτρη.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του καταστήματος και του εργαστηρίου και είδαν από κοντά τη διαδικασία επισκευής δύο πραγματικών περιστατικών, ενός laptop και ενός smartphone τα οποία και τα δύο είχαν πρόβλημα στην μητρική πλακέτα. Ο υπεύθυνος του καταστήματος κ. Σάββας Γκεϊβανίδης απάντησε σε κάθε ερώτηση των παιδιών με χαρά και τους μετέφερε σύγχρονες και εξειδικευμένες γνώσεις γύρω από την επισκευή μέσω ρομποτικής τεχνολογίας ηλεκτρονικών συσκευών.

PowerPC

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Δραστηριότητες Τομέα Πληροφορικής 1

Γράφτηκε από τον/την Κέρος Ιωάννης. Posted in Εργαστήρια Πληροφορικής

Στον τομέα Πληροφορικής των ΕΠΑ.Λ. τα παιδιά αποκτούν όχι μόνο θεωρητικές αλλά και τεχνικές γνώσεις. Η μάθηση γίνεται παιχνίδι μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων όπως κατασκευή καλωδίων UTP αλλά και επεξεργαασία ήχου για όσους θέλουν να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους χόμπι, για παράδειγμα, την μουσική.

a1 

a2

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό εδώ.

Συνεχίζεται ...

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 20 επισκέπτες και κανένα μέλος